Google

CO2 neutraal met de autoverzekering van ING

Written on:June 19, 2013
Comments are closed

Milieubewuste rijders hebben nu de keuze om bij het afsluiten van een autoverzekering hun steentje bij te dragen aan het milieu. Tegen een klein bedrag van ongeveer twee euro per maand doet u al mee met het CO2 compensatie programma van ING.

Het CO2 compensatie programma is een samenwerking tussen ING en Igogreen. Igogreen compenseert de CO2 – uitstoot door te investeren in belangrijke en vooral duurzame projecten op het gebied van wind-en biomassa energie.

Bij de totstandkoming van het totale kostenplaatje van de autoverzekering wordt door Igogreen op basis van het kenteken en het aantal kilometers dat per jaar gereden wordt een berekening gemaakt van de hoeveelheid CO2 dat jaarlijks door de auto wordt uitgestoten. Vervolgens wordt gekeken wat de compensatie hier van kost.

Het afsluiten en berekenen van de autoverzekering gaat snel en eenvoudig via de website van ING. De optie tot deelname aan het CO2 compensatie programma verschijnt hierbij vanzelf in beeld. Deelname aan het CO2 compensatie programma kan jaarlijks verlengd worden.