Google

Korting in ruil voor privacy

Written on:November 28, 2016
Comments are closed

Korting op een autoverzekering door privacy op te geven?

Rijstijlstick en rijstijlapp

De autoverzekeringen blijven innovatief en gaan mee met de trends. Tegenwoordig heeft bijna elke autoverzekering een applicatie voor de smartphone. Sommige autoverzekeringen gaan nog een stap verder dan dat en introduceren een rijstijlstick of een rijstijlapp. Door middel van deze App- of Rijstijlstick kunnen autoverzekeringen de rijstijl van hun klanten in beeld brengen. De korting op de autoverzekeringspolis daalt naarmate de fouten die de rijstijlapp detecteert minder zijn. Dit stimuleert een nette rijstijl bij autogebruikers. De rijstijlstick die automobilisten in de auto hebben houdt bij of de chauffeur hard optrekt of remt en of de maximumsnelheid wordt overschreden. Bij het rustig rijden en helemaal geen overschrijdingen van de maximumsnelheid krijgt de verzekerde een flinke korting die op kan lopen tot 30% op de premie.

Wat wordt er eigenlijk met alle gegevens gedaan?

Er worden wel vraagtekens gesteld door de Consumentenbond over de trend van deze rijstijlsticks. U ziet waarschijnlijk alleen maar de voordelen er van in. Iedereen wilt namelijk kosten besparen en als het mogelijk om korting te krijgen op uw autoverzekeringspolis, dan neemt u waarschijnlijk die kans. Volgens de Consumentenbond zijn er erg veel gegevens die verzameld worden bij deze rijstijlsticks. En het is voor zover nog onduidelijk wat er allemaal met deze gegevens gedaan wordt.

Daarnaast blijkt dat er nog steeds grote verschillen zijn tussen de autoverzekeringen. Bij een perfecte score is de autoverzekeringspolis bij de ene verzekering nog veel hoger dan bij een andere verzekeraar. Vanwege dit feit raadt de Consumentenbond alle verzekerden aan om goed rond te kijken en om te overwegen of het overstappen naar een andere verzekeraar voordeliger is.

Afsluiten autoverzekering

Het vergelijken van autoverzekeringen kan tegenwoordig via handige vergelijkingstools. Na het invullen van de postcode, geboortedatum, verwacht aantal jaarlijkse kilometers, aantal schadevrij jaren en kenteken rollen er automatisch gepersonaliseerde autoverzekeringen uit. Hierop kan de verzekerde vervolgens selecteren op de prijs + polisvoorwaarden die het beste past en eventueel de autoverzekering direct afsluiten.