Google

Let op uw autoverzekering

Written on:September 2, 2011
Comments are closed

Het is al in veel media aan de orde geweest; de premies van autoverzekeringen zijn aan het stijgen. Er zijn diverse verzekeraars die hun premie met tenminste 5% verhogen, en dat kan een forse verhoging van de maandelijkse kosten betekenen. Ook worden her en der voorwaarden aangepast, al lijkt dat wel mee te vallen.

Acura Assuradeuren spant de kroon; waren zij tot voor kort een goede nieuwkomer in de vergelijkingen van Independer, recent hebben zij de premie van online autoverzekeringen met maar liefst 50% verhoogd. Naar eigen zeggen is vooral de reden dat de klantengroep die online een autoverzekering afsluit, een relatief hoger risicoprofiel heeft met relatief meer schades. Dit zal vooral komen, verwachten wij, omdat doorgaans meer jonge consumenten online een verzekering voor hun zoekt en afsluit. En deze groep maakt nou eenmaal iets meer ongelukken.

Nu zult u zich afvragen; wat moet ik hiermee? Nou, om te beginnnen dient u uw huidige autoverzekering in de gaten te houden, en dan met name de polis en premie die u elke maand, kwartaal of jaar betaalt. Het kan goed zijn dat deze opeens fors duurder is. In dat geval is het raadzaam om te kijken of u een andere autoverzekeraar kan vinden die een goedkopere premie voor uw situatie hanteert. Bekijk op internet vergelijkingen van autoverzekeringen en doe online een premieberekening, of vraag bij enkele verzekeraars een offerte aan. Als u geld kan besparen, dan is het handig om over te stappen. En dit kost weinig moeite, veel verzekeraars bieden een gratis overstapservice aan. Overigens, tegenwoordig hebben de meeste consumenten een opzegtermijn van 1 maand als u al een jaar klant bent. U bent dus vrij om de goedkoopste autoverzekering te kiezen!