Google

Past uw autoverzekering nog wel bij uw auto?

Written on:February 15, 2014
Comments are closed

Om de zoveel tijd loont het om uw autoverzekering onder de loep te nemen. Is uw auto nog wel goed verzekerd? Heeft u de juiste dekking? Maar ook: kan het nog goedkoper?

Autoverzekering voor de echte coureurs

Wie goed rijdt, wordt beloond. Met korting welteverstaan. Autoverzekeraars bepalen de hoogte van de premie onder andere aan de hand van het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Begint u aan uw eerste autoverzekering, dan weet uw verzekeraar nog niet hoe vaak u schade zult claimen. Daarom betaalt u een nog relatief hoge prijs voor uw autoverzekering. Maar zodra u langer dan een jaar schadevrij rijdt, stijgt u op de bonus/malus ladder. U ontvangt dan no-claim korting op uw premie (bonus). Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting u ontvangt. Claimt u echter schade, dan zakt u op de ladder. U betaalt een toeslag op uw premie (malus).

Dekking: allrisk of geen allrisk?

U heeft uw auto al een tijdje. Overgenomen van een goede vriend. Of ooit zelf gekocht en nooit meer weggedaan. Misschien heeft u net een spiksplinternieuwe auto aangeschaft. De waarde van de auto speelt een grote rol bij de hoogte van de premie van uw autoverzekering. Maar ook op de dekking van uw verzekering. Gaat uw auto al een aantal jaar mee en heeft deze een lage waarde, dan is een allrisk verzekering niet meer nodig. De hoogte van de premie komt namelijk niet overeen met de verzekerde waarde van uw auto. Anders geldt dat voor een nieuwe auto. Daarvoor loont het wel om een allrisk verzekering af te sluiten. Tussentijds is het mogelijk om de dekking van uw autoverzekering te veranderen. Natuurlijk kunt u ook overstappen van autoverzekeraar. Wanneer u autoverzekeringen online vergelijkt, krijgt u een duidelijk overzicht van de premies die u bij verschillende verzekeraars betaalt. Op die manier heeft u weer een goede verzekering.